Dagens mellamål blev både snyggt och gott nog att klassas som dessert istället, då kanske man vill lägga till en klick vispgrädde också.
Rostade kokosflingor är så mycket godare än ”bara” vanliga. Smakar mer och blir lite krispigare. Rosta dom i torr panna c 5 min tills dom blir mörka som på bilden nedan. Passa för det går trögt i början men snabbt i slutet
Mellanmål: Kesella utrörd med mjölk och vaniljpulver. Varva med färska jordgubbar och rostad kokos
Ser ju supergott ut! Jag brukar göra nåt liknande men varva kesella med smörstekta kaneläpplen och rostade nötter. Detta lät fräscht och gott så jag plockar nog med mig receptet till Gbg i helgen och hoppas på att min kära vän vill laga det till mig efter utbildningen. Kan nog behövas 🙂
Åh, det där såg supergott ut. Måste testa att rosta kokosflingor.
Vad gott det låter. Älskar kokos!
Vilket perfekt recept, då jag precis köpt kokosflingor. Måste prova!
Och angående den där lyxvarianten av ”Gothiamackan”, så börjar det visst bli dags för en tur till Göteborg snart. Lasses brorsa bor ju i Fiskebäck och det var ett tag sen vi hälsade på honom och hans familj.
🙂
Kram kram
Åh vad gott! Har aldrig rostat kokos så. Detta ska jag testa i morgon :)!
Hej!
Jag halkade in på din blogg när jag sökte recept på LCHF mat.
Har precis börjat och jag undrar ang vaniljpulver och kakao, är det vanligt som finns i affärerna eller speciellt för LCHF och var får man tag i det i så fall?
Mvh
Christine
Hej! Kakao finns bra att få tag på i vanliga affärer! Vanljpulver med, se på länken nedan hur den ser ut. står ofta ibland bakprodukter. Lycka till! / Lisa
https://lisasgodbitar.wordpress.com/2011/09/15/vaniljyoghurt-med-smultron-och-hasselnotter/
Står med ena foten i LCHF…den andra i GI….fin blogg du har Lisa….funderar också på kakao, vanilj, cocosflingor… är de sånt man handlar ifrån ”vanliga” hyllan ? Hur använder du cocosfett har köp 1kg av vardera med och utan smak, hur förvarar bäst och hur mycket rekommenderas för dagligt intag, funderar ocks över sammanlagda mänden ägg /dag ?
@ GILLA
Kokosfett är mitt nya beroende, så bra! Gott att steka i, en tesked i varmt vatten, till bakverk, till pannkakor. Jag länkar några av mina favoritrecept nedan! Du kan även söka på kokosfett/kokosolja i sökfältet till höger. Hur mycket man skall äta per dag vågar jag inte råda dig i då jag inte är ”expert” på något sätt men jag kanske äter c 1 msk om dan och ägg slinker det nog ner c 4 st. / Lisa
https://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/16/basta-lchf-pannkakorna/
https://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/01/14/bountybitar-lchf/
https://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/08/wokad-spenat-med-ris-och-kyckling/
Oh det där måste jag testa ikväll!!!
Pingback: Kokosmousse med chokladrippel | Lisas Godbitar
Pingback: LCHF Recept: Rostade kokosflingor | LCHF Recept.com
Mums så gott det verkar!
Mm låter supergott. Det ska jag prova.
Låter supergott! Tack för tips på nya mellanmål, ibland vill man ha något nytt!
Pingback: Äggvitekaka | Lisas Godbitar
Pingback: Proteinshake med jordgubb och lakrits | Lisas Godbitar