Jag hade inga höga förhoppningar på en lasagne utan pasta men oj vad den överraskade! Riktigt god. Man kan visst laga allt på ett lite nyttigare sätt. Svårt var det inte heller
Lasagne:
Börja med köttfärsen, gör sedan plattor och sist såsen. Varva plattor, köttfärs, sås i en stor form. Toppa med riven ost och oregano. Grädda 20-25 min på 225 grader
Lasagneplattor:
- 4 ägg
- 100 g färskost
- 0,5 dl fiberhusk
Vispa äggen poröst. Lägg i ost och fiberhusk och vispa tills det blandar sig. Bred ut på bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över. Tryck ut med händerna eller kavel så det täcker en plåt. Grädda 12 min på 150 grader. Ta ut och skär i bitar
Sås:
- 2 dl creme fraich
- 1 dl grädde
- 1 dl riven ost
- salt
- peppar
Koka upp grädde och creme fraich. Krydda och lägg i osten. Rör om tills den smälter
Köttfärsås:
- 1 kg köttfärs
- 1 stor el 2 små gul lök
- 1 riven morot
- 1 burk krossade tomater
- 3 msk tomatpure
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk sambal oelek
- paprikapulver
- salt
- peppar
Stek köttfärs och finhackad lök. Häll på resterande av ingredienserna. Låt puttra 20 min el längre
Topping:
- 3 dl riven ost
- oregano
Hej Lisa!
Lämnar bara ett avtryck med att jag älskar din blogg!
Du inspirerar verkligen!!
Om du har några bra tips på fettsnål, billig och god mat får du gärna blogga det 🙂
Kram Magda
Tack vad glad jag blir! Tycker det finns mängder med mat som är jättegott och både billigt och fettsnålt. De flesta recept, som denna lasagne går ju att fettsnål med lätt produkter. Här kommer en annan favorit, hel kycklng..gott och smidigt. Kram
https://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/03/05/hel-kyckling-i-ugn/
Mums, vad god den här lasagnen blev. Lite bökigt var det med lasagneplattorna, men väl värt besväret.
Och tack för din jättefina och inspirerande blogg. /Jeanette
Tack! Kul att ni gillade lasagnen. Jag skall testa göra en STOR sats av plattorna nästa gång och frysa in, då gör man ju denna superenkelt när man väl blir sugen. / Lisa
Om man blandar i fiberhusken precis innan man slår ut smeten, medan den fortfarande är rinnig, är det lätt att vicka lite på plåten för att jämt sprida ut smeten till jämna plattor.