Torsk med brynt apelsinsmör

Gårdagens middag blev stekta torskfileer toppade med brynt apelsinsmör och friterad kapris. Smöret gav en liten twist på en annans väldigt traditionell rätt. Passade utmärkt tillsammans och jag kan verkligen rekommendera detta! Gillar ni inte apelsin funkar det bra att smaksäta med något annat, tex salvia, dragon, lime

  • torskfileer
  • salt
  • peppar
  • smör
  • kapris
  • apelsin

Bryn smör och rivet apelsinskal i en kastrull. Smöret skall börja skifta färg mot nötbrunt. Testa er fram med mängden apelsin, på ett ungefär 200 g smör – 1-4 tsk rivet apelsinskal, en smaksak.

Stek torsken i smör, krydda med salt och peppar

Kaprisen friterar ni såhär: Igår använda jag stora kapris, tiden blir då något längre https://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/10/friterad-kapris/

Till detta serverade vi taboleu som är en av mina absoluta favorit sallader https://lisasgodbitar.wordpress.com/2011/03/08/grillat-och-tabouleh/

 

Tips! Om fileerna är väldigt tunna kan man vika dom på mitten när man steker dom så håller dom ihop lite lättare

Lämna en kommentar