Rawfood bollar med smak av pepparkaksdeg

Är du som mig & älskar pepparkaksdeg mer än själva kakorna så ska du baka dessa! Mellis hela december!

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl havregryn
  • 7 urkärnade dadlar
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1.5 msk kokosfett
  • En nypa salt
  • Vatten efter behov, nån matsked

Mixa nötter och havregryn till ett fint mjöl. Mixa sedan med dadlarna. Tillsätt krydda, kokosfett och salt. Mixa och tillsätt vattens tills det blir en formbar smet. Forma små bollar och lägg i frysen minst 1 timme så smakerna får sätta sig. Förvara i frysen och ta fram när dom skall ätas, räcker att dom är framme någon minut innan. Godast riktigt kalla. Gör gärna dubbel mängd med en gång, försvinner snabbt!

En tanke på “Rawfood bollar med smak av pepparkaksdeg

  1. Hej ! jag har bakat en chokladtårta för ett par år sen , en tårta som du hade på din hemsida . Nu finns den hemsida inte kvar och jag vill så gärna göra om de receptet, den va supergod och perfekt för barnkalas . Du kallade den för ” världens godaste chokladtårta”. Det va jordgubbar på och jag tror nån slags topping. Har du möjligtvis receptet kvar och villig att dela med den ? 🙂

    ha de !

Lämna en kommentar