Tack för era tips kring aubergingratäng! Här kommer resultatet. Smakade mycket bra
Bilden ovan är innan gratinering
- 500 g köttfärs
- Tacokrydda
- Rapsolja
- 250 g keso
- 2 dl riven ost
- 1 aubergin
- salt
Tomatsås:
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpure
- 1 näve hackad färsk bladpersilja
- 1 msk torkad oregano
- 1 gullök
- Rapsolja
- Salt
- Peppar
Tomatsås: Hetta upp olja och fräs löken mjuk. Lägg i resten och låt puttra 5-10 min
Gratäng: Stek köttfärs med olja och tacokrydda. Skiva aubergin i 1 cm tjocka skivor och stek i olja med salt. Lägg i en form – köttfärs, aubergin, keso, tomatsås, köttfärs, aubergin, tomatsås, riven ost. Gratinera i ugn c 30 min
Servera med feferoni och grönsallad. Dagens grönsallad bestod av bladspenat, salladslök, flingsalt och olivolja med citronsmak
Låter väldigt gott!
Nu vet jag vad jag ska göra med färsen och så tänkte jag byta ut aubergine mot zuchinni!
//Lana
zuchini tror jag funkar utmärkt, kanske nästan bättre! Det skall jag ockå testa nästa gång / Lisa
Hej, trevlig matblogg! Mycket som passar mig! En fråga dock då jag blir en aning förvirrad, jag hittade hit pga Aftonbladets artikel om dig, men äter du LCHF eller LCHQ? Eller kör du någon variant som funkar för dig? Kepp up the good work! Mvh Michaela
Hej och tack! Jag har lämnat lchf och gått över mer till lchq men många recept blir fortfarnade lchf då jag försöker hålla mig till kolhydrater på morgon och lunch. Äter även sötsaker ibland och det hittar ni också här =) Förhoppninsvis kan man få inspiration hur man än äter. / Lisa
Är det ens någon väsentlig skillnad mellan LCHQ och LCHF, känns bara som ett sätt för Paulun att tjäna pengar på gammalt begrepp.