Grönsaker

Imorse tog jag en långpromenad till grönsakshandeln och inhandlade veckans grönsaker. Älskar att gå runt hos grönsakshandlare, mycket roligare än att trängas i mataffärer. Väljer alltid en lite längre bort så har man dagens motion avklarad också. Detta är vardagslyx för mig!

Funderar på en auberginegratäng till middag, nån som har några recpet/tips? Aldrig gjort det tidigare men vill minnas att jag dregglade framför Jamie Oliver nångång när han gjorde det

Annonser

4 thoughts on “Grönsaker

  1. Lät gott! Jag tänker mig något med tomatsås. Nån färs i hade jag inte tänkt men det får det nog blir, då slipper man ju ha något till. Tack för tipset! Berätta hur er blev så berättar jag hur vår blev 😉

  2. Här är en annan favorit: http://springpadit.com/sahlena/c0ecbaa6/acc0/4d4e/99f7/125461a0f816

    Det receptet fick jag en sommar då jag hade hus och trädgård. Lagom till semestern mognade massor av squash, så vi ställde en låda på framsidan av huset och skrev en lapp till grannarna att det var fritt fram att plocka på sig vad man behövde. Som tack fick vi detta recept på grekisk smulpaj av en hundägare som brukade promenera förbi vår tomt.

  3. jag gör ofta en egen variant av ratatouille – antingen steker jag i olivolja med citro: aubergine, squash, paprika, lök, ibland bitar av spetskål. Kryddar med salt, mkt svartpeppar, vitlök, timjan. Eller så varvar jag dessa i en gratängform med samma kryddning och höller ltie tomtatkross över! Och så i ugnen, har tyvärr inga exakta grader + tider, höftar! ;o)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s