En av mina favoriter på Grekiska restauranger är den råstekta potatisen. Idag testade jag att göra på rättika och visst gick det!
- Rättika
- Rapsolja el smör
- Vitlök
- Salt
- Peppar
Skala och skiva rättika tunnt. Stek i rejält med rapolja/smör tills den får lite färg. Lägg i hackad vitlök och fräs ytterligare en stund. Salta och peppra
Rå rättika ser ut såhär. Ibland har affärerna inte hel utan säljer den i mindre bitar inplastade
Ja supergott!
Perfekt till en klassisk biff rydberg! 🙂
Hej! Superbra blogg! Har fått mkt inspiration härifrån och senast idag provade hag ett recept härifrån. Det blir riktigt gott.
Jag undrar vart du köper ditt vaniljpulver som du använder bla till kesellan. Är det bra?
/Sofia
Tack va kul!
Vaniljpulvret är bara bäst, kan inte leva utan det! Jag köper mitt på ICA, asken är liten och ser ut såhär: https://lisasgodbitar.wordpress.com/2011/09/15/vaniljyoghurt-med-smultron-och-hasselnotter/
Pingback: LCHF Recept: Råstekt rättika | LCHF Recept.com