Fänkålsallad med rädisor och citron

Jag gillar fänkål men tycker ofta det tar över för mycket. Här däremot smakar den alldeles lagom och det blir en smakrik och lite annorlunda sallad. Prova! Jag fångade upp receptet från Jamie Olivers program om middagar på 30 min, där kan man få massa bra tips

I bakrunden väntar middags burgaren på att bli uppäten. Vitkål istället för bröd får blir dagens hälso tips. Ju tunnare blad desto bättre

  • 1/2 fänkål
  • 1 knippe rädisor, använd gärna bladen också om dom är fina
  •  2-4 msk olivolja
  • 1/2 pressad citron
  • flingsalt

Finstrimla fänkål och rädisor så tunnt ni kan, gärna i mandolin. Lägg upp på fat. Salta rikligt. Ringla över olivolja och pressa över citron. Vänd ett par gånger

One thought on “Fänkålsallad med rädisor och citron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s