Biff Lindström

Vi fortsätter på husmans spåret. Detta är en riktigt god rätt! Blomkålsmoset testade jag att göra med grönsaksbuljong under kokning istället för grädde och det var ännu godare.

Biff Lindström:

  • 500 g nötfärs
  • 2 ägggulor
  • 1 riven gul lök
  • 3 msk hackade rödbetor (färdig kokta eller inlagda)
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar

Blanda färsen noga med allt utom rödbetorna. Blanda i rödbetorna det sista. Forma biffar och stek på medelvärme. Dom serveras med fördel lite rosa  i mitten

Skysås:

  • Stekskyn som blir kvar i pannan
  • 1,5 dl vatten
  • 3 droppar soya
  • kalvfond efter smak

Slå i vatten och soya när biffarna lyfts ur pannan. Smaka av med fond

Blomkålsmos:

  • blomkål
  • grönsaksbuljong
  • smör
  • muskot
  • salt
  • peppar

Koka blomkålsbuketter mjuka i vatten och grönsaksbuljong. Häll av och mixa med resten av ingredienserna. Smaka av noga, krävs ganka riktligt med salt och peppar

2 thoughts on “Biff Lindström

  1. Jag gjorde detta idag (annan sås bara) och det var verkligen jättegott! Brukar aldrig ha rödbetor hemma men igår var det grönsaker i ugn till kvällsmat där rödbetor även ingick. Perfekt att det blev över till dagens middag!😀
    Tack för alla recepten som man inspireras av🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s