Mandel & hallonkakor

Ibland blir jag helt lyrisk av ett recept. Detta är ett sånt, så mumsiga! En helt klart nyttigare kaka men inte mindre god för det. Dom är mjuka och påminner lite om mazarin i smaken

Tack AliceAugusta för inspirationen

14 stycken

  • ½ dl mandel
  • 5 dadlar
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk proteinpulver vit choklad/jordgubb (man kan såklart använda annan smak eller ersätta med havregryn)
  • 1 krm vaniljpulver
  • ca ½ dl vatten
  • ca 1 dl hallon

Mixa mandel (och ev havregryn) till ett mjöl. Tillsätt dadlar och fortsätt mixa tills det format en deg. Tillsätt mandelmjöl, vanilj och lite vatten åt gången tills degen går att arbeta med (den blir kletig). Forma till 14 bollar och tryck ett hål i varje med tummen (blöt innan om den vill fastna) Mosa hallonen och lägg dem i gropen. Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 10 minuter, låt svalna på galler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s