Chimchurri

Sallad kan vara tråkigt eller hur trevligt som helst. Jag älskar att testa nya kombinationer och dressingar. Denna dressing lite stark, lite syrlig och passar till det mesta. Kan användas som sås, dipp, marinad eller dressing.

Chimchurri, en rejäl burk:

  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 dl finhackad bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1/2 dl pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm nymald svartpepppar

Finhacka lök och chili (utan kärnor). Blanda ihop allt

Sallad:

  • Grönsallad
  • Groddar
  • Smulad blomkål
  • Rädisor
  • Rödlök
  • Chimchurri dressing

Smulad blomkål:

Kör blomkålsbuketter snabbt i mixer. Använd i sallad

Hela familjen Högberg på grillmiddag

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s