Björnbärsgrottor

Såhär tycker jag att småkakor skall smaka. Söta, nästan lite torra i kanterna, mjuka i mitten och så en söt bärsmak

Ingredienser

  •                             4 1/2 dl vetemjöl
  •                             1 dl socker
  •                             1 tsk bakpulver
  •                             2 tsk vaniljsocker
  •                             200 g smör

Fyllning

  •                             1-2 dl björnbärsmarmelad el sylt (min marmelad hittar ni här)
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i formar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite marmelad.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s