Små sega, krispiga chokladkakor

Som så många andra av mina söta recept så kommer detta från Jenny.  Jag skulle vilja säga att kakorna påminner om både kladdkaka och maräng. Som ni förstår är detta något för godismonstret😉

40 stycken

  • 5 dl florsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 1/2 dl kakao
  • 4 äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig. Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.  Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter. Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

3 thoughts on “Små sega, krispiga chokladkakor

  1. Pingback: Glass utan glassmaskin | Lisas Godbitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s