Kyckling med chili och koriander

Denna rätt brukar vi göra med  rå lax. Det fanns inte hemma idag så testade med kyckling. Visst är laxen snäppet godare men detta var jättegott också. Lite matigare variant om man vill äta det som middag. Passar även bra på buffe bordet

  • kyckling
  • salt
  • peppar
  • koriander
  • chili
  • ingefära (färsk eller inlagd)
  • soya (ljus)

strimla kycklingen och stek den klar, salta och peppra. Lägg den på ett fat och lägg över grovhackad koriander, strimlad chili och riven ingefära. Häll över rikligt med soya

Uppdatering 8 aug 2012: Andra gången jag lagade detta så tillagade jag kycklingfileerna genom att bryna dom hela i rapsolja, salt och peppar. Sedan tillaga klart dom i ugn 150 grader till 70 grader innetemperatur (c15 min). Sedan skriva dom och på med koriander, chili, ingefära och soya. Såhär blev kycklingen ännu saftigare

 

3 thoughts on “Kyckling med chili och koriander

    • Ja den är utan tvekan bäst! Har testat med billigare varianter och köpt en hel laxsida och det funkar också. Lite mer pill med att skära den men blir betydligt billigare. / Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s