Choklad och jordnötsskaka – raw food

Jag gjorde en variant av denna  choklad & kokoskaka men denna gången med jordnössmak. Perfekt att ha i frysen och plocka fram en bit till kaffet.

c 12 bitar

  • 2 dl sötmandel
  • 1,5 dl valnötter
  • 12 st dadlar, urkärnade
  • 3 msk jordnössmör (ekologiskt osötat)
  • 3-6 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • Hackade jordnötter

Mixa nötterna en stund. Tillsätt övriga ingredienser (utom jordnötterna) och mixa tills det blir en slät kletig deg. Ta i lite vatten i taget då allt kanske inte behövs. Tryck ut i en liten form och strö över jordnötter, tryck till så dom fastnar. Ställ i frysen en stund. Förvara den i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall ätas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s