Morotschips i ugn

Dessa blir inte riktigt lika knapriga som friterade rotfruktchips men lite i samma stil. Kanterna blir sådär härlig knapriga och det var gott fast inte hela ”chipset” blev lika knaprigt. Betydligt smidigare att göra än att fritera. Vi hade detta som tillbehör till hamburgare istället för pommes, supergott!

 

  • Morötter
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

Skiva morötter tunnt i mandolin eller med osthyvel. Lägg på ugnsplåt och ringa över rapsolja. Rör runt med händerna så alla får på sig. Tillaga högst i ugn i c 225 grader c 10 min. Dom skall få så mycket färg det går utan att dom bränns. Ta ut och häll över på hushållspapper så dom släpper lite olja. Krydda med svartpeppar och flingsalt

One thought on “Morotschips i ugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s