Kladdig choklad & kokoskaka – raw food

Ibland kan mat verkligen göra mig lycklig. Som när man äter denna och vet vad den innehåller. Att det kan bli såhär gott utan socker och massa tillsatser får mig (iallafall för stunden) att tycka vi är knäppa som stoppar i oss annat. Baka dessa!!

c 12 bitar

  • 3,5 dl sötmandel
  • 12 st dadlar, urkärnade
  • 3 msk kokosfett
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3-6 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • Kokosflingor

Mixa sötmandel en stund. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa tills det blir en slät kletig deg. Ta i lite vatten i taget då allt kanske inte behövs. Tryck ut i en liten form och strö över kokosflingor. Ställ i frysen en stund. Förvara den i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall ätas

Servera med färska jordgubbar och ev lite vispad grädde

Inspirerad av http://fitnessguru.se/energetica

6 thoughts on “Kladdig choklad & kokoskaka – raw food

  1. Hej Lisa!
    Håller med dig, varför socker när det finns sånt här gott?
    Vad har du för mixer som klarar att mixa mandlar, dadlar, osv tillsammans? Min mixer gäggar bara igen efter några varv. Får ta det o minimala omgångar och rensa mixern massa gånger däremellan. Något tips på bra mixer?
    Lisa

  2. Pingback: Choklad och jordnötsskaka – raw food | Lisas Godbitar

  3. Pingback: Rawfood & Girls | Elin Josefina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s