Mjukt fröbröd

Ett bröd med lite kolhydrater. Går att äta som det är eller rosta

  • 4 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 dl kesella
  • 0,5 dl creme fraich
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl skalade linfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1-3 krm kummin (beroende på hur mycket du vill att det skall smaka kummin)

Vispa äggen porösa. Lägg i smält kokosolja och kesella och vispa lite till. Rör i riven ost. Blanda mandelmjölet med bakpulvret separat först och vänd sedan i. Lägg i frön och kummin och rör ordentligt. Häll i avlång form med bakplåtspapper i och grädda i mitten av ugnen c 50 min 200 grader. När det fått färg lägg över en bit folie, tar c 20 min. Låt svalna helt annars blir det lätt blött. Jag öppnade ugnen och lät det stå över natten

Annonser

2 thoughts on “Mjukt fröbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s