Kronärtskockspure

Pure eller mos är nog mitt favorit tillbehör. Finns så många varianter att man aldrig kan tröttna. Första gången jag testade på kroärtskocka och det är nog nära att konkurrera med min favorit jordärtskockan. Väldigt gott

Serverade med en gryta av nötkött, vin och kantareller. Moset är toppat med en olja mixad med hackad vitlök och bladpersilja men det går utmärk att servera som det är

  • 1 burk kronärtkocksbottnar c 400 g
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • muskot

Koka bottnarna i grädden. Häll av det mesta av grädden men spara den. Mixa bottnarna+lite grädde, smaksätt med salt, peppar och lite muskot. Tillsätt mer grädde om ni vill ha den lösare. Servera dirket eller förvara i kastrullen och värm på svag värme när den skall ätas

 

Annonser

4 thoughts on “Kronärtskockspure

  1. Kanske är det här något för dig Lisa, du som tycker om puré+ och mos…
    Jag gjorde en mos/puré av broccoli och purjo, lite citronsaft och -skal, msk smör, salt,peppar. Det var så himla gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s