Smoked baby back ribs

Detta är det godaste jag ätit på väldigt länge. Köttet blev så mört att det bara ramlade av benen och såsen ja…ni får helt enkelt testa själva. Dessa ribs är helt klart i klass med O`learys.

  • Tunna korta revben
  • Gullök
  • Hela pepparkorn
  • Salt

Skär revben i portionsbitar och koka i vatten med klyftor av gullök, peppar och salt i 2-2,5 tim. Häll av vätskan och låt dom torka och ånga av ordentligt. Pensla med bbq såsen nedan och ställ högt i ugn 250 grader c 8 min. Ta ut efter halva tiden och pensla på en omgång sås till. Det skall vara rejält med sås. Receptet nedan är bara att dubbla/trippla om ni gör mycket, eller gör det i vilket fall. Det som blir över är utmärkt att doppa i eller att förvara i burk i kylen, passar till det mesta.

Smoked bbq sås

  • 3/4 dl chilisås
  •  1 & 1/2 dlketchup
  •  2 msk söt/stark senap
  • 2 msk rapsolja
  •  2 tsk brun farin
  • 2 msk liquid smoke essence (se bild nedan, ni hittar den på tex ica)
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  •  1/2 tsk svartpeppar
  •  1 krm cajennpeppar

Annonser

3 thoughts on “Smoked baby back ribs

  1. Pingback: Helglyx | Lisas Godbitar

  2. Hej.
    Måste bara få meddela att vi (och speciellt min man) har blivit beroende av dessa ribs – de var verkligen supergoda! Tack för receptet. 🙂
    //Janna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s