Hasselnötsmousse

Här kommer en trevlig dessert vi testade för ett tag sen. Kanske får bli avslutning på någon av helgens middagar

2 port, cirkamått

  • 30 g mörk choklad
  • 1.5 dl grädde
  • 1 ägggula
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk hasselnötsmjöl (funkar säkert att mixa hasselnötter fint om man inte har det)

Smält chokladen i vattenbad och rör i ägggula och 1.5 msk hasselnötsmjöl. Vispa grädden  och vänd i chokladröran. Ställ in i kylen en stund. Toppa med resten av hasselnötsmjölet innan servering

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s