Blomkålsrisotto

Igår testade jag detta för första gången, mycket gott! Serverade med köttbullar och skysås men hade passat lika bra till kött/fisk eller vad som helst. Sås till var inte nödvändigt då risotton var krämig i sig men sås till kan ju aldrig bli fel

  •  blomkålshuvud
  •  3 scharlottenlökar
  •  3 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  •  1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl kantareller
  • 2 dl parmesanost
  • 1 äggula
  •  salt
  •  svartpeppar
  • 4 msk smör

Fnhacka löken och fräs i 3 msk smör. Lägg i kantarellerna och stek en stund till. Riv blomkålen grovt och lägg i. Salta och peppra rejält. Koka upp vatten+buljong. Tillsätt vin och hälften av buljongen och låt koka c 10 min. Häll på resten av buljongen då och då under tiden. Häll på grädden och låt puttra någon minut till. Lägg i ägggula, ost och resten av smöret. Vänd tills allt är blandat. Smaka av med salt och peppar

Annonser

5 thoughts on “Blomkålsrisotto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s