Köttfärssås med strimlad vitkål

Köttfärssås är en favorit hos alla här hemma. Vi vuxna väljer oftast ett annat alternativ till pasta. Igår blev det strimlad vitkål som fått vända i kokande vatten. På toppen en click creme fraich och cayenne peppar

Vitkål

Strimla vitkål fint. Har man iget speciellt verktyg funkar osthyveln bra. Koka upp saltat vatten. Lägg i vitkålen 1 min och låt rinna av. Häll över rapsolja och flingsalt

Köttfärsåsen, finns inga mått

  • Nötfärs
  • Krossade tomater
  • Passerade tomater
  • Tomatpure
  • Gullök
  • Grädde
  • Dijonsenap
  • Sambal oelek
  • Salt
  • Peppar

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s