Heta räkor

Detta blev en middagsrätt för oss men passar lika bra på tapas/buffe bordet. Supergoda!

  • 1 kg räkor
  • 2 msk olivolja
  • 2 scharlottenlök
  • 1 vitlök
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 4 msk tomatpure
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 4 msk vatten
  • 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom)
  • salt
  • peppar

Hacka löken och stek mjuk i olivolja i en kastrull. Lägg i övriga ingredienser, smaka av och låt puttra 10 min. Låt svalna något. Skala räkorna och lägg i såsen. Låt dra en stund och servera alt ställ in i kylen och värm upp när dom skall ätas

Annonser

8 thoughts on “Heta räkor

  1. Jätteroligt att följa din blogg. Du är grym!
    Har en lite fråga angående bearnaisesås.
    Om jag inte vill göra egen. Vilken rekommenderar du att jag ska köpa då?

  2. Jätte, jätte gott!
    I stället för Sambal Oelek tog jag (som vanlig!) min favorit Sambal Badjak.
    Även blomkålet var super gott.
    Du är så himla duktig Lisa 🙂
    Du måste delta nästa år i Sveriges mästerkock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s