Blomkålsris med lime och chili

Fullträff! Traditionellt blomkålsris är gott men detta är ännu godare! Vill egentligen inte kalla det blomkålsris då det inte smakar blomkål alls men det är ju trotts allt huvudingrediensen. Alla smaker bara smälte ihop. Det perfeka tillbehöret

Måtten är cirkamått

  • 1 blomkålshuvud
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 nävar babyspenat

Marinad

  • 1/2 dl sesamolja
  • 3/4 dl pressad lime
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 salladlökar, hackad
  • salt
  • peppar

Riv blomkålen grovt. Stek i rejält med olja, salt och peppar i några minuter. Lägg i babyspenat efter halva tiden. Gör marinaden och häll över. Servera och njut!

 

Vi serverade med heta räkor. Ännu en fullträff som ni får ta del av snart. Den som väntar på något gott 😉

 

Annonser

7 thoughts on “Blomkålsris med lime och chili

  1. har precis ätit blomkålsriset det var kanongott! läser ofta din blogg du är otroligt duktig!!!
    kram! Marie

  2. Pingback: Den som spar han har…. | Lisas Godbitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s