Björnbärskompott

I somras gav vi oss ut på flertal bärplockningar. Det är jag tacksam för nu. Igår åkte en påse björnbär fram och blev en kompott som kommer användas både till frukost/mellanmål/efterrätt.

Invigdes imorse varvad med kesella och toppad med musli

Björnbärskompott

Koka upp frysta björnbär med några droppar vatten, 1 skrapad vaniljstång alt vaniljpulver, nån matsked sötningsmedel (smaka av). Låt puttra c 20 min tills det tjocknat. Förvara i glasburk i kylen

 

Frukostbrickan som vilar gott i magen nu

Annonser

2 thoughts on “Björnbärskompott

  1. Pingback: Kesella med bär och kanel | Lisas Godbitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s