Fläskfile med ingefära och koriander

Nu kommer ett sånt där recept som ni bara MÅSTE testa. Så gott! Perfekt med mat som kan förberedas i förväg. Denna rätt kan ni ha som middagsmat, på buffe bordet, picknick mm. Det lyckades bli lite över och jag bara längtar till morgondagens matlåda

Måtten är cirkamått…

  • 500 g fläskfile
  • salt
  • peppar
  • 2 dl rapsolja + till stekning
  • 1 lime
  • 1 bit ingefära, c 10 cm
  • 1 röd chili
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 tsk soyasås

Bryn fläskfilen på hög värme runt om med rapsoljal, salt och peppar. Tillaga i ugn i 150 grader tills innetemperaturen blir 66-68 grader. Ta ut och låt svalna. Skär i så tunna skivor du kan.

Riv ingefära och finhacka chili. Blanda en marinad av det tillsammans med pressad lime, rapsolja, salt, peppar, soyasås. Lägg köttet i marinaden och låt ligga tills strax innan ni skall äta (jag hade den bara 15 min men blir säkert bara bättre om det får ligga längre, kanske till och med över natten)

Lägg upp köttet och häll över marinaden. Låt bli ljummet i ugnen på 150 grader. Strö över hackad koriander

 

Jag gjorde en nudelsallad till och vi fyllde salladsblad med både nudlarna och köttet. Vansinnigt gott

Annonser

2 thoughts on “Fläskfile med ingefära och koriander

  1. Pingback: Köket har stängt | Lisas Godbitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s