Hel fläskkarre

Hel fläskkarre i ugn är superenkelt att göra. Perfekt att tillaga på helgen eller någon kväll när man ändå är hemma. Sen kan man äta det i olika kombinationer under veckan.

Till dagens lunch delad jag den i små  bitar med rotfrukterna och såsen till. En stark och god soppa som passade perfekt i vårt vinterväder. En klick creme fraich på toppen var pricken över i:et

  • Hel fläskkarre utan ben
  • Rotselleri
  • Palsternacka
  • Gullök
  • Tomatpure
  • Passerade tomater
  • Sambal oelek
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/rapsolja
  • Lagerblad

Bryn fläskkarren runt om i smör/rapsolja i en gryta som kan stå i ugn. Tillsätt hackade rotfrukter och lök. Fräs en stund tillsammans med tomatpure. Häll på resten av ingredienserna och kryda. Låt koka upp och ställ in i ugn i 150 grader c 3 tim. Köttet skall gå och dela med sked när den är klar

Förslag på hur det kan ätas…

Soppa – Som ovan

Gryta – Dela köttet i kuber och servera med ris eller blomkålsris och lite av vätskan

Köttet – Lyft upp köttet och dela med en gaffel till ”trådiga” bitar. Servera i en sallad, på mackan, till äggröra på frukosten

Sås – Vätskan tillsammans med gräddsås blir en god gräddsås

 

 

Annonser

One thought on “Hel fläskkarre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s