Gräddkola med choklad topping

Farligt goda blev dessa! Kan göras på två sätt. Jag gjorde dom mjuka och ganska höga. Kan även göras plattare och lite knaprigare, blir mer som daim då

2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
200 gram mjölkchoklad

Koka ihop grädde, sirap och strösocker till en kola. Tar c 15-25 min. Gör ett kulprov efter 15 min och om det börjar bli klart med c 2 min mellanrum.

Kulprov: Droppa lite av kolan i kallt vatten. För mjuka kolor skall det precis gå att forma till en boll. För hårdare skall bolen bli ganska fast

Häll kolan i en form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna lite. Smält chokladen över vattenbad och bre över. Låt svalna ytterligare en stund och skär i önskade bitar. Förvara i kylen

Har helt förträngt vilken dålig karaktär jag har när det gäller sötsaker. Blir begränsat med julbak för mig i år. Efter att ha provsmakat både under tiden och efter slog jag snabbt in dom klara i kartonger och gick med resterna till Jessica. Nu går det hur bra som helst att låta bli, konstigt att det skall vara så svårt bara för att man har det tillgängligt.
Blev träning en timme efter det och löpning imorse så nu glömmer vi det snedsteget 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s