Chiligryta

Det finns olika varianter av chiligryta. En sort med köttfärs och bönor och så finns det en riktig. Här kommer den riktiga….

Prova! Ni kommer inte bli besvikna. Gör inget om den får stå nån dag i kylskåpet så behöver inte göras samma dag som man skall äta

2 kg högrev av ox eller nötkött
2 gula lökar
2 röda chili
4 vitlöksklyftor
1 msk jalapenos
2 röda paprikor
50 g smör
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
1 dl rött vin
1 msk spiskummin
1 msk örtsalt
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk oregano

Hacka lök, vitlök, chili, jalapenos, paprika i grova bitar och brn i smör. Skär köttet i tärningar och lägg i när grönsakerna blivit mjuka. Krydda. Lägg i tomatpure, krossade tomater, vatten och vin. Låt koka under lock i 2 timmar. La av lockat och låt puttra på låg värme ytterligare 1-2 timmar. Köttet skall koka sönder och vätskan koka in. Rör om då och då under tiden det kokar

Idag serverades den med creme fraich och en röra av kikärtor, tomat, persilja och pressad lime. Det mesta passar till, sallad, guacamole, ris, bröd mm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s