Ugnsbakad lök med creme fraich och löjrom

Vi testade en variant av min favoriträtt, löjrom med klassiska tillbehör. Här med bakad gullök istället för bröd. Blev mycket gott. Löken var precis lagom mjuk och otroligt söt. Mmmm vill äta det igen….

Gullök
Smör
Rapsolja
creme fraich 34%
löjrom alt sikrom
flingsalt
nymalen svartpeppar
färsk dill alt gräslök

Skär bort toppen och botten på löken. Dela den på mitten. Lägg i ugnsfast form. Pensla med smör och raps olja. Tillaga i mitten av ugn 175 grader 1 tim. Ta ut och låt svalana lite, äts ljumna. Toppa med creme fraich, löjrom, flingsalt, svarpeppar och färsk hackad dill

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s