Lax i västerbotten och basilika sås

Testade att göra en variant av denna fantastiska rätt http://lisasgodbitar.blogg.se/2011/november/varmrokt-lax-i-basilika-och-vasterbottensas.html fast med lax tilllagad i ugn istället. Gick bra och blev en god middag. Varianten med den varmrökta laxen vinner dock om man ska jämföra dom

2 ungsbakade laxfileer
2 dl vispgrädde
2 dl riven västerbottenost
2 msk fryst hackad basilika
1 bit hackad purjolök
Några droppar tabasco
salt
peppar
smör

Värm smör i en stekpanna och fräs purjolök, basilika och tabasco. Häll på grädde och krydda med salt och peppar. Låt koka ihop c 5 min tills det tjocknat. Dela laxen i bitar, lägg i den och  västerbottenost precis innan det ska ätas. Vänd några gånger med sked men låt det inte koka ihop. Osten skall bara bli halv smält

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s