Lammstek med vitlök och rosmarin

Några som är bra på spontana saker är våra vänner Lina&Johan. Trevligt tycker vi som inte är sena att hänga på. Igår blev det middag och drinkar hos oss.

Lammstek stod på menyn. Älskar lamm. Och gårdagens blev perfekt

Lammstek
vitlök
rosmarin
flingsalt
peppar
olja

Putsa lammet och skär bort ev hinnor. Stick ner en kniv på c 10 ställen och tryck in en vitlöksklyfta i varje hål. Gnid in steken i olja och rulla i hackad färsk rosmarin, svartpeppar och flingsalt. Tilllaga i ugn 175 grader tills innetemperaturen är 60 grader (c1-1.5 tim). Ta ut och lägg i folie tills temperaturen gått upp till 64

Tillbehör: fänkål, paprika, morötter, champinjoner, rödlök med pressad citron, smör och tillagat i ugn.
Vitlökssmör och rödvinsås

Lite dans blev det visst också…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s