Köttfärslimpa med bacon

Testade att göra en baconinlindad köttfärslimpa igår. Länge leva husmanskosten! Blev gott men nästa gång skippar jag nog bacon, tillförde inte speciellt mycket

Receptet nedan är naturell. Smaksätt gärna med något. Min favorit är kapris och dijonsenap

Blomkålsmos
Koka blomkålsbuketter i grädde och mjölk. Häll av lite vätska och spara den. Mixa och krydda med peppar, salt, muskotnöt och en klick smör. Tillsätt lite mer vätska om det behövs. Skall bli som potatismos, lite lösare

Rårörda lingon
Blanda frysta lingon med lite sukrin (alt råsocker, ej lchf). Låt stå tills det tinar och rör om då och då

Gräddsås
Koka upp skyn från köttfärslimpan med grädde, salt, peppar, nån droppe soya och lite kalvfond

Köttfärslimpa
700 g nötfärs alt blandfärs
1 gul lök
3 msk vispgrädde
2 tsk kalvfond
salt
peppar
smör
2 paket bacon

Finhacka löken och stek den mjuk i smör. Blanda ihop allt utom bacon. Fukta diskbänken och lägg ut plastfolie. Lägg på baconskivorna och sedan köttfärsröran till en limpa. Rulla ihop och ta bort plasten. Bryn runt om i stekpanna. Tillaga i ugn 100 grader tills innetemperaturen blir 70 grader

Om man inte använder bacon blandar man bara allt, formar till en limpa och in i ugnen

Annonser

One thought on “Köttfärslimpa med bacon

  1. Pingback: Lax med fetaost, basilika & pinjenötter | Lisas Godbitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s