Ljust LCHF bröd

Igår testade jag att baka ett lchf bröd på kokosnötsmjöl. Blev riktigt gott och kan användas till lite vad som. Frukostbröd/tillbehör/i efterrätter mm. Kokossmaken känns så det får man gilla

Kokosnötsmjöl köper man i välsorterade butiker eller på nätet lchfbutiken.se

Ingredienser:
10 ägg
50g smält normalsaltat smör
1 tsk salt
1,75 dl kokosnötmjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här
Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och saltet blanda runt och till sist de torra ingredienserna.

Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll smeten i, toppa med sesamfrön och/eller vallmo.

Grädda i 175 grader i 40 minuter i mitten av ugnenHos oss har det hittillls används som tillbehör till klassiska löjromsförrätten (smörstekt) och rostat på frukostbrickan

Orginalreceptet på detta bröd kommer från http://mariannslchf.se/

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s