Hummersoppa med ostplättar

Ta vara på era skal efter skaldjurskalaset! Enkelt och så mycket godare än att köpa färdig fond. Detta receptet kan göras på vilka skal som helst.

Ostplättarna till var jättegoda och passade perfekt till soppa! Kan nog användas till lite vad som

Ostplättar:

2 dl riven ost, tex västerbotten
2 ägg
2 msk majonäs

krydda tex oregano och svartpeppar

Blanda alla ingredienser utom kryddorna. Klicka ut på bakplåtspapper. Krydda. Tillaga i mitten av ugnen 250 grader i 7 min

Hummersoppa:
Skal av hummer/kräftor/krabba/räkor
gul lök
rotfrukter tex morötter, palsternacka, fänkål
tomatpure
rapsolja
timjan
paprikapulver
peppar
dillfrön
vatten
vitt vin (funkar med rose eller mousserande också)
grädde

Lägg skalen tillsammans med skalade och hackade rotfrukter och lök på en plåt. Ringla över olja. Rosta i ugnen 30 min 200 grader. Häll i kastrull tillsammans med vatten, vin, tomatpure och kryddor. Koka 30 min. Låt vila en stund och sila av. Koka ner fonden till c hälften. Fyll på med grädde och låt puttra en stund. Smaka av och kryddda ev mer. Skumma gärna soppan med stavmixer

Lägg hummer/kräft/krabb kött i botten av tallrikar och häll över soppan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s