Hallonglass med brownie botten

Denna läckra dessert har jag varit sugen på att testa länge. Igår firade jag min födelsedag med familjen och vad passade inte bättre då än att synda med något sött

Detta var en efterrätt helt i min smak, gudomligt god! Följ receptet punkt för punkt så kan man inte misslyckas. Enkelt och smidigt att kunna göra dagen innan

Bild och recept kommer från bloggen http://bakagottis.blogg.se/

Hallonglass med browniebotten

brownie:
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hallonglass:
1 vaniljstång
6 äggulor
2,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
150-200 g hallon

Browniebotten:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag
värme och låt det svalna lite.
Vispa ihop ägg och socker.
Rör ned vetemjöl och bakpulver.
Blanda sedan i chokladblandningen.
Lägg i ett bakplåtspapper i botten i en rund bakform, 24 cm.
Häll browniesmeten i formen.
Grädda brownien mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt svalna.
Lossa brownien i kanterna med en kniv.
Lyft sedan upp brownien ur formen och ta bort bakplåtspappret,
Lägg sedan tillbaka brownien i formen utan pappret.

Glass:
Mosa hallonen med en gaffel.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker
vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggulorna
och blanda. Blanda sedan i hallonen.

Häll glassmeten över brownien.
Frys brownieglassen över natten eller
i minst 8 timmar.

Tina i kyl cirka 60 minuter innan servering.
Dekorera gärna med färska hallon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s