Mazarintårta

Jag och Wilma tittade på Leila bakar häromdan och sen dess har Wilma tjatat om tårtkalas. Idag slog vi till på stort och fikade med mazarintårta. Den var mycket smarrig. Kommer göras igen. Nångång ska jag testa att hoppa över grädde och bär och göra ”mazarin glasyr” att täcka den med.

Ingredienser
150 g mjukt smör
300  gmandelmassa
3 stekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
mandelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 23 minuter längst ner och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär

Nöjd tjej efter tårtkalaset


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s