Krusbär och vanilj parfait

Jag har snurrat in lite på glass/parfait. Idag åt vi den bästa hittills! Låter lite märkligt med krusbär kanske men var helt magiskt god


Krusbär och vanilj parfait

500 g mogna krusbär
1 msk råsocker
1/2 dl vatten
1 vaniljstång

Dela vaniljstången på mitten coh skrapa ur fröna, lägg i stång och frön i en kastrull. Lägg i allt i kastrullen och låt puttra 30 min utan lock. Låt kallna

Vispa 6 ägggulor med 1.5 dl socker till ett skum
Vispa 6 dl grädde och blanda med bärkompotten
Vänd ihop allt
Klä en avlång form med plastfolie och fyll
Låt stå i frysen c 5 tim
Ställ fram 5-10 min innan servering

Servera med valfria bär

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s