2.5 kilo blandfärs blir tre rätter

Om man är mammaledig med en trött tjej som jag kan man offra en timme av förmiddagen till att förbereda middagar. Blandfärs används flitigt här hemma. Idag delade jag ett storpack på 2.5 kilo i tre delar och gjorde tre olika rätter av det. Perfekt att ha lite färdigt i frysen till dagar man inte är lika sugen på att laga mat. Går snabbt att göra lite olika rätter då många av ingredienserna är samma

Nu tittade solen fram så nu blir det power walk och efter det hämta Wilmis på förskolan. Fortsatt härlig dag på er!

Min trötta Emma

Dagens blandfärs blev följande rätter:

Köttbullar:
Blanda blandfärs, riven gullök, ägg, salt, svartpeppar&vitpeppar, timjan, ströbröd (kan man hoppa över).  Rulla och tillaga på bakplåtspapper i ugn 175 grader c 15 minuter. Skaka plåten nångång.
Frys i och stek lätt i stekpannan när dom skall ätas

Jag gjorde ganska neutrala köttbullar idag. Tänker äta dom till kantarellsås och rårörda lingon

Ört och tomat järpar:
Blanda blandfärs, riven gullök, salt, peppar, hackade soltorkade tomater, färsk bladpersilja och basilika, chilisås och tabasco. Forma till järpar (avlånga biffar) och grilla

Detta blir dagens middag méd halloumi till

Biff a la lindström:
Blanda blandfärs, gullök, hackade rödbetor, kapris, salt, peppar, dijonsenap och ägg. Forma till biffar och stek i smör

Dessa hamnade också i frysen. Kommer ätas med senap eller pepparrotssås och grönsaker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s