Vanilj & kardemummayoghurt med mandelkross

Lunchens efterrätt blev ett experiment och riktigt gott. Man kanske inte behöver erkänna när man tabbar sig men det bjuder jag på. Mandelkrosset skulle varit mandelflarn men blev totalt misslyckade till utseendet. Smakade dock mycket gott, som spröd och krispig knäckkola. Kommer göra på detta sätt fler gånger. Längtar till att få strö det som finns kvar över färska jordgubbar och vaniljglass!

Vanilj och kardemummayoghurt: Blanda turkisk yoghurt (10%) med malen kardemumma och fröna ur en vaniljstång

Lägg blåbär i botten av ett glas. Lägg på en klick yoghurt. Lägg ett lager hallon och ytterligare ett lager yoghurt. Toppa med mandelkross


Mandelkross: Blanda följande i en kastrull. Bred ut på plåt och tillaga 10 min 150 grader. Skall vara gyllende. Låt svalna och bryt i småbitar

1½ dl skållad och hackad sötmandel
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
1 msk sirap

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s