Helgrillad kyckling

Idag testade vi att grilla hel kyckling och det var inte sista gången

Helgrillad kyckling, 2-4 personer

1 färsk kyckling eller upptinad kyckling

1 citron
100 g smör
4 finhackade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk timjan
2 msk rapsolja
salt
peppar

Tvätta citronen och riv skalet. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna. Skär ett par ytterst små hål i skinnet på kycklingen. Gnid in smöret innanför och utanför skinnet. Dela citronen på mitten och lägg den inuti kycklingen. Bind upp benen. Lägg kycklingen på en bit folie och vik ihop till ett paket.

Grilla tills innetemperaturen blir c 83 grader med locket på. Ha en grilltemperatur på c 175 grader. Om man vill ha lite färg kan man öppna folie paketet när innetemperaturen nått c 78 grader. Tar c 1 tim och 40 min.

Tillbehör:

Couscous: Kokad med grönsaksbuljong och gurkmeja. Blanda med olivolja, hackad bladpersilja, torkad chili och hackad scharlottenlök

Sugersnaps: Koka upp saltat vatten. Lägg i ärtorna och stäng av värmen. Låt ligga nån minut, häll av och vänd i några smörklickar och flingsalt

Ugnsbakade tomater (recept finns sen tidigare)

Gräddsås gjord på skyn som blev av kycklingen

Wilma tog bägge kycklingbenen och gav dom högsta betyg

Annonser

One thought on “Helgrillad kyckling

  1. Pingback: Semester maten | Lisas Godbitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s