Kålsallad x 2

Ïmorse stack Wilma och Magnus iväg och storhandlade så nu är kylen och frysen full med mat, härlig känsla!
Sjuk och rastlös som jag var började jag genast fixa och gjorde lite saker inför dagens och veckans luncher och middagar

Ett kålhuvud, en påse morötter och lite annat smått blev två sallader som kan stå i kylen hela veckan och ätas som tillbehör till lite av varje. Smidigt, nyttigt och billigt!


Coleslaw (måtten är cirkamått, smaka av tills dressingen är god)
3 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
1 msk dijonsenap
1 msk rapsolja
1 tsk cayennepeppar
1 dl hackad persilja
Svartpeppar
Salt
1 dl hackad persilja

1/2 vitkålshuvud, fint strimlat
1 stor eller 2 små rivna morötter

Blanda en dressing av ingredienserna ovan. Blanda sedan i vitkål och morötter. Gör den med fördel några timmar eller dagen innan den skalll ätas


Vitkål och morotssallad (måtten är cirkamått, smaka av tills dressingen är god)
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
2 msk vit vinäger
1 msk honung
3 tsk oregano
Svartpeppar
Salt

1/2 vitkålshuvud, fint strimlat
1 stor eller 2 små rivna morötter

Blanda en dressing av ingredienserna ovan. Blanda sedan i vitkål och morötter. Gör den med fördel några timmar eller dagen innan den skalll ätas


En mandolin är väldigt skönt att ha när vitkålen skalll strimlas. Annars går det med en vass kniv eller osthyveln

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s