Vecka 30

Vecka 30

Barnet:

Hicka

Kroppen växer och samlar på sig mer underhudsfett. Hjärnan fortsätter att utvecklas och vecka till sig, och lungorna är nu nästan helt klara, fullmogna. När din bebis övar på att andas kan han eller hon få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att få uppleva ofta under de kommande veckorna.

Mamman:

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, rör på dig i friska luften och gå lägg dig tidigt. Det kanske låter som rena rama ålderdomen, men det är faktiskt bra för dig att prova pensionärslivet just nu. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!

Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte alls förvånande eftersom bebisen tar upp mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd och tryckt på; den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt, både nu och senare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s