Baby back ribs

Idag blir middagen en favorit i repris. Bästa receptet på ribs. Hade ingen ingefära hemma idag så det blev utan, funkar det också men ännu godare med. Välj tjocka eller tunna revben beronde på vad ni föredrar, lika gott båda två tycker jag

Glazen smakar gudomligt och passar till nästan vad som helst. Spara gärna lite och doppa i

Baby back ribs

3 kg tunna eller tjocka revben
2 st gula lökar
4 vitlöksklyftor
salt
15 svartpepparkorn

Glaze:
1 dl japansk soya
1 dl ketchup
1 dl flytande honung
1 tum stor bit ingefära
4 st vitlöksklyftor
2 röda chili
ev 1 dl farinsocker (behövs inte för smaken men ger fin yta)

Koka upp en stor kastrull med vatten. Dela löken och vitlöken på mitten och tillsätt dem och salt och  peppar i vattnet. Skär revbenen i önskade bitar. Tjocka brukar jag dela en och en medans tunna funkar bra med portionsrader. Koka långsamt under lock 1-1.5 tim. Ta upp revbenen och låt torka på hushållspapper.

Hacka vitlök och chili. Riv ingefära. Blanda alla ingredienser i glazen.

Lägg revbenen på en ungsplåt och pensla med glazen. Tillaga i ugn 225-250 grader tills dom fått färg, c 10 min. Funkar lite bra, eller bättre, att lägga på grillen istället

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s