Vecka 26

Graviditetsvecka 26 och livet känns ganska bra. Förutom några bilspyor, sega mornar och kvällar så känner jag bättre och bättre. Har lyckats sluta med medicinen på 2 veckor och piggheten börjar krypa sakta fram. Nu skall jag snart sluta vara försiktig och våga tro på att det faktiskt kommer försvinna denna gången! Jag önskar mig inget mer än att få må bra sista tiden och samla lite energi innan lilltjejen kommer ut. Jo jag önskar mig vår också…

Från Libero.se om v 26

Vecka 26

Barnet:

Hjärnan förändras

Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta, men nu bildas de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats åt alla nya nervceller.

Bebisen börjar reagera på ljus. Om man lyser på magen håller han eller hon upp händerna framför ögonen.

Mamman:

Ni delar allt

Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s