Morotsbröd

Önskar ni kunde känna doften i huset nu. Nybakat bröd, finns det något godare?




Morotsbröd i långpanna

5 dl mjölk
50 gram jäst
0,5 dl rapsolja
2 st morötter
1 tsk salt
2 msk mörk sirap
4 dl vetamjöl special
9 dl rovt rågmjöl
solrosfrön
pumpakärnor
flinsalt

– Värm mjölken fingervarm
– Lös upp jästen i mjölken och tillsätt rapsolja
– Riv morötterna och tillsätt dom
– Blanda i salt, sirap, vetemjöl special och nästan allt rågmjöl. Arbeta ihop till en kletig deg och låt jäsa 40 min
– Arbeta degen lätt och platta ut den i en långform (använd bakplåtspapper under). Det är lite kletigt att platta ut den. Börja med att göra det lite slarvigt och strö över solrosfrön, pumpakärnor och flingsalt. Platta sedan ut den ytterligare. Går lättare + att fröna fastnar bättre
– Skär i rutor c 24 st och låt jäsa ytterligare 30 min
– Grädda c 18 min i mitten av ugnen 225 grader

Ät nybakat. Går också bra att frysa in och tina upp när det skall ätas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s