Tabouleh med bacon inlindad kyckling

Idag tittade Mamma, Pappa och Jocke förbi på middag. På bordet stod bla Jeans tabouleh, hade ingen bulgur hemma så använde quinoua och det gick lika bra. Till det blev det bacon inlindad kyckling, peston jag gjorde häromdan och stekt halloumi


Tabouleh
1 dl bulgur
500 g bladpersilja
4 st tomater
1 knippe salladlök)
1 dl olivolja
saften av ca 3 citroner
1.5 tsk salt
svartpeppar och cayennepeppar efter smak

Koka bulguren och låt den därefter vila i hälften av citronsaften medan du jobbar med andra ingredienser så att kornen sväller.
Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda ihop.
Blanda citronsaften, olivolja, salt & peppar.
Rör ihop bulgur med grönsakerna och dressingen

Baconinlindad kyckling
Dela kycklingfile på längden i tre-två stavar. Marinera (gärna över natten) i olja, soya, cayennepeppar och paprikakrydda. Vira in i bacon och stek på hög värme till baconen är knaperstekt och kycklingen genomstekt

Lillskruttan målade och var nöjd över sina nya kläder från mormor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s