Thaigryta med kokosmjölk och röd curry

Jag har några ”sista minuten middagar”. Det innebär att rätten innehåller allt som man kan ha hemma och stå länge, konserver, frysta osv. Sånna saker ser jag alltid till att ha hemma så kan man alltid laga det, bra både när fantasin sviker och innan nästan storhandling och kylen är nästintill tom, som nu hos oss

Idag blev det thaigryta som är en av dessa rätter.

Jessica, Milo, Carro och Ella kom förbi och åt lunch sen tog vi en promenad i soliga, blåsiga och kalla Sävedalen. Hämtade Wilma på vägen hem och sen värmde vi upp oss i bastun, vardagslyx!

Thaigryta med kokosmjölk och röd curry

Ingredienser

Att alltid ha hemma…
Kycklingfile
Röd curry pasta
Kokosmjölk
Minimajs
Vattenkastanjer
Fryst broccoli
grönsaksbuljong
fisksås

Vad kylskåpet har att erbjuda, idag blev det…
grön paprika
vitlök
chili
rödlök
gullök

Gör såhär: Skär kycklingen i små bitar. Stek i olja. Blanda i strimlad lök, hackad vitlök och chili. Rör i röd curry pasta, fisksås och grönsaksbuljong. Lägg i resten av grönsakerna och stek lite. Häll i kokosmjölk och låt koka några minuter. Vill man kan man tillsätta lite matlagningsgrädde för en mildare kokossmak. Smaka av och tillsätt mer curry pasta om man vill ha mer styrka. Ät med nudlar, ris, sallad eller som det är

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s