Het gurksallad – Morotsallad med dijondressing

Idag blev det två nya varianter på sallader. Båda två blev lyckade, nästa gång skall jag dock provsmaka chilin innan jag har i den i gurksalladen…blev aningen för het! Bägge blir säkert bara godare av att stå över natten så gör mycket

Het gurksallad

Strimla 1 gurka med mandolin eller osthyvel
Finhacka 1/2-1 röd chili. Behåll lite frön eller ta bort alla, beroende på vilken stryka ni vill ha
Strimla 1 liten eller 1/2 stor rödlök väldigt tunnt
Blanda ovan och häll över 2 msk fisksås, 2 msk färsk citronjuice (pressa själv eller på flaska) och 1 tsk råsocker
Låt stå minst 30 min

Morotsallad med dijondressing

Riv c 6 morötter
Blanda en dressing av 1 dl rapsolja, 1/2 dl vit vinäger, nymalen svartpeppar, flingsalt, 1 msk dijonsenap och 1 tsk honung och häll över. Låt gärna stå en stund

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s